kalmar kalmarbon sebastian tavlar i sveriges masterkock fantastisk resa

Kalmarbon Sebastian tävlar i Sveriges Mästerkock: ”Fantastisk resa”

Sebastian Jogér, 26 år, är bosatt i Kalmar och hittills en av de topp elva bästa deltagarna i årets säsong av Sveriges Mästerkock. Vi fick ta del av hans bästa matlagningstips.

– Det har varit en fantastisk resa och en helt galen skjuts. Helt otroligt kul på alla sätt och vis. Man har fått träffa jättehärliga människor som delar samma passion som jag och fått äran att tävla mot dessa fantastiska människor. Det har varit ashäftigt verkligen, säger Sebastian.

Efter audition, tre deltävlingar i Gävle och första utmaningen i Mästerkocksköket avklarad står endast elva amatörkockar kvar i tävlingen.

– När jag gav mig in i det här hade jag aldrig som ambition att vinna, och det säger jag inte att jag kommer göra heller. Men när jag kom till topp tolv kände jag att ”fan jag är ändå med i matchen”.

Det var han själv som skickade in en ansökan om att få vara med och tävla.

– Jag ville vara med för att få exponeringen för mig själv och mitt varumärke, och min karaktär. Men sen ville jag också se hur långt jag kunde ta mig, få ett kvitto på hur duktig jag är. Sedan var det många i min omgivning som peppade och pushade att jag borde söka också.

Varför tror du att du kommit så långt?

– Det beror nog på flera anledningar. Dels så är det givetvis att jag är rätt så kunnig i köket. Jag är väldigt snabb och har ”restaurangarbetssättet”, alltså att jag jobbar snabbt och effektivt. All tid som jag jobbat på restaurang, nattklubb och barer har gjort mig stresstålig och allt sånt. Men man måste ha lite tur också och få råvaror och utmaningar som man är familjär med.

Vad har varit det svåraste momentet i tävlingen?

– Definitivt i kvalet i Gävle då vi fick laga kassler. Det är inget jag äter i vanliga fall eller tycker om, så det var ganska tufft. Då gäller det att tänka lite utanför boxen och inte få något mental breakdown. Där hade jag lite otur men klarade mig ändå.

Vilket var det lättaste momentet?

– Första deltävlingen var att vi skulle göra club sandwich, så där hade jag tur. Det var någonting jag kände igen.

Förutom att studera turistvetenskap, företagsekonomi och marknadsföring så driver Sebastian dessutom ett Instagramkonto där han delar med sig av sina recept.

– Jag har haft kontot i två år och försöker med det inspirera människor att laga god mat. Sen har jag även tänkt starta upp ett litet företag, men det är ännu i planeringsstadiet.

Rulla till toppen