halsa traning kp

Jenny Grindestam – Från chefsjobb till personlig tränare i Färjestaden

Jenny Grindestam har lämnat chefsrollen för att bli personlig tränare och kostrådgivare på Malkars i Färjestaden. I våras bytte hon rollen som produktchef på Guldfågeln i Mörbylånga mot att träna, inspirera och motivera träningssugna ölänningar.

Jenny Grindestam bor i Färjestaden med man och två söner på 12 och 14 år. Hon arbetar som personlig tränare och kostrådgivare på Malkars i Färjestaden.

Jenny lämnade chefsjobbet för att bli personlig tränare: ”Bollar i luften hela tiden”. I våras bytte hon chefsjobbet på Guldfågeln i Mörbylånga mot att träna, inspirera och motivera träningssugna ölänningar.

Möt veckans profil: Den personliga tränaren Jenny Grindestam!

Godmorgon Jenny, när klev du upp i dag? – Jag gick upp vid sju. Jag hade inget bokat under morgonen, så jag fick lite sovmorgon. Jag börjar gilla att ha sovmorgon mer och mer. De flesta kunder vill ju träna på morgonen så det blir inte så många sådana.

Hur startar du helst din morgon? – Den startas helst med en god frukost, jag gillar att äta frukost. Till vardags äter jag havregrynsgröt med ägg eller bananpannkaka. Det beror på vad jag känner för.

Du arbetar som personlig tränare, Jenny, berätta mer om jobbet! – Det är så roligt. Jag möter alla typer av människor som behöver hjälp på något sätt. Det kan vara allt från att de behöver hjälp med att komma igång med styrketräningen – ofta har man lite skavankar så man behöver hjälp med att stärka upp kroppen, man behöver hjälp med sina kostvanor eller kanske man är anmäld till ett lopp till exempel. Ironman, då hjälper jag till med konditionsupplägg.

Vad är det roligaste med ditt jobb? – Det är nog när man ser resultaten och när man ser att kunderna blir starkare och känner att träningen ger någonting. Hälsa och välmående är viktigt tycker jag; man ska må bra gjennom livet och inte ha ont. Det är roligt att känna att man kan hjälpa någon.

Du bytte jobbet som produktchef på Guldfågeln till att jobba som personlig tränare i våras. Hur har detta året varit? – I början var allt väldigt nytt och det tog lite tid innan man kom in i det. Sommaren var en lugn period för oss, och i höst har man känt av lågkonjunkturen lite, det tar tid att börja om från noll. Hösten har rullat på men visst känner man av lågkonjunkturen lite grann, det gör vi väl alla.

Vad finns det för likheter med att arbeta som produktchef och personlig tränare? – Likheten är väl att jag hade ett variationsrikt jobb då som nu. Det är bollar i luften hela tiden, men jag gillar det. Jag vill att det ska hända något på jobbet.

Har du ångrat ditt val att byta bana? – Nej, det har jag absolut inte gjort.

Vad ville du jobba med som barn? – Då ville jag ha ett café! Min mormor bakade kakor och jag tyckte att det såg roligt ut. Jag har alltid varit matintresserad, på gymnasiet läste jag hotell och restaurang.

Har du någon person som du ser upp till? – Jag ser upp till dem som har väldigt mycket kunskap och kan förmedla den på ett bra sätt. Ingen direkt person, men personer som kan fängsla en ser jag upp till.

Hur tacklar du en motgång? – Klyschigt kanske, men jag biter ihop. Jag kan bli sur först, men sen kommer jag igen.

Är det så en vinnarskalle tacklar en motgång? – Jag är en vinnarskalle och är målinriktad, det kommer man långt på.

Vad läser eller lyssnar du helst på just nu? – Jag läser gärna en bra bok, jag är väldigt dålig på att lyssna på saker. Jag gillar deckare och det kan nog bli en bra deckare på TV också.

Vad gör du en ledig dag? Finns det några sådana? – Finns knappt några sådana, men när jag är ledig spelar jag gärna padel eller följer med mina barn, som är väldigt aktiva, på träningar och matcher. Det är alltid någon aktivitet med familjen.

Tre kändisar du skulle vilja bjuda på middag och vad bjuds det på? – Jag skulle vilja bjuda Tommy Myllymäki, han är en duktig kock som gjort en resa från att inte tränat alls till att springa flera maraton. Sen skulle jag vilja bjuda Anders Hansen, för det är intressant att diskutera kroppen och hjärnan. Hanna Öberg som tävlar i skidskytte skulle jag vilja bjuda med. Jag gillar all sorts mat, men en riktigt god risotto skulle jag nog bjuda på.

Vad har du för tips till de som vill byta bana i livet? – Våga testa! Jag fick tjänstledigt ett halvår och man kan alltid fråga om det är möjligt så man har en liten livrem kvar om man skulle vilja gå tillbaka. Men jag känner att man lever bara en gång och det är lika bra att ta tillvara på det om man vill göra något nytt.

Var valet enkelt för dig? – Ja det var det faktiskt nu när jag börjar tänka på det. Det var läskigt, men enkelt.

Vad ser du fram emot just nu? – Att få fortsätta att hjälpa klienter med deras drömmar och mål.

Vad gör du om tio år? – Förhoppningsvis är jag fortfarande pt. Nu vill jag bara vidareutvecklas och hjälpa fler.

Rulla till toppen