Illustration som representerar kategorin Familj & Livsstil i Kalmarposten.

Nyår med glitter och bubbel

Strax före nyår har vi provat årets bubbel och valt ut prisvärda champagner och mousserande viner i olika prisklasser. Här finns även ett alkoholfritt alternativ.

Strax före nyår har vi provat årets bubbel och valt ut prisvärda champagner och mousserande viner i olika prisklasser. Här finns även ett alkoholfritt alternativ.

”Jag dricker champagne när jag är glad och när jag är ledsen. Ibland dricker jag den när jag är ensam. När jag har sällskap anser jag att det är obligatoriskt. Jag smakar på den om jag inte är hungrig och dricker den när jag är det. Annars rör jag den aldrig – om jag inte är törstig”, sade Madame Lily Bollinger.

Champagnecocktail

En finstämd champagnecocktail med färska hallon och svartpeppar.

Receptet på ”GBG Champ” kommer från bartendern Tom Surma.

  • 1 cl viollikör
  • 6 färska hallon
  • 2 cl sockerlag (1 vaniljstång, 1 dl socker, 1 dl vatten – koka upp och sila)
  • 4 cl citronjuice
  • En nypa svartpeppar

Gör så här: Muddla hallonen i en shaker, tillsätt övriga ingredienser samt iskuber. Skaka och sila upp i ett champagneglas.

Champagne (Bra budget)

Louis Massing Brut, 199 kr. Nr 70380.

En bra budgetchampagne från producenten Deregard-Massing.

Champagne Brut (Bra standard)

Palmer & Co Brut, 269 kr. Nr 7372.

En riktigt bra standardchampagne från kooperativet Palmer & Co.

Mousserande

Prosecco La Robinia Extra Dry, 89 kr. Nr 7486.

Ett okomplicerat bubblande vin från norra Italien.

Champagne (Till nyårsmenyn)

L’Affåt Brut, 340 kr. Nr 7936.

En nyhet på hyllorna från producenten SPAL Adam-Mereaux.

Alkoholfritt mousserande

Billabong Sparkling Brut, 59 kr. Nr 1945.

Ett bra alkoholfritt alternativ med smak av äpplen och päron från södra Australien.

Mer inspiration finns på foodfolder.se och lars-vin.com.

Rulla till toppen