Illustration som representerar kategorin Hälsa & Träning i Kalmarposten.

Frysdiskens guldgruva – ett enkelt sätt att äta mer grönt

Frysta grönsaker kan vara en prisvärd och näringsrik lösning för den som vill äta mer grönt, men tycker att det är dyrt eller krångligt.

Frysdiskarna beskrivs som en guldgruva för den som vill äta mer grönsaker. Fördelarna är många: prisvärdhet, lång hållbarhet och ett brett utbud av olika sorter, ofta odlade i Sverige och utan tillsatser.

”Det är hur lätt som helst att äta grönsaker varje dag”, säger skribenten som menar att frysta grönsaker ofta innehåller mer näring än färska.

Argumentet att färska grönsaker är godare bemöts med att frysta grönsaker kan vara ett bra komplement, särskilt med tanke på priset och att man minskar matsvinnet. Skribenten uppmanar läsarna att utforska frysdiskarna och experimentera med kryddor, vitlök och olja för att sätta smak på grönsakerna.

ROBIN STRELIZ ROBIN.STRELIZaWELLNESSTUDIO.SE skriver regelbundet om hälsa och träning. Han finns även på Facebook och Instagram som ”PT-Robin”.

Rulla till toppen