Illustration som representerar kategorin Familj & Livsstil i Kalmarposten.

Kulinarisk duo får Gyllene Pumpa

Sven Ekberg och Lars-Olof Forsberg har tilldelats årets Gyllene Pumpa för deras arbete med att lyfta fram det öländska köket.

ÖLAND. Sven Ekberg och Lars-Olof Forsberg har tilldelats årets Gyllene Pumpa. Mottagarna av årets Gyllene Pumpa hade kunnat få priset var för sig och av väldigt många olika anledningar. De har båda verkat för det kulinariska Öland och lyft allt det goda Öland förmår och kan erbjuda under hela sin livsgärning. Juryn har dock valt att ge priset till deras arbete i det gemensamma bolaget Ekberg och Forsberg öländska smaker.

Motiveringen lyder: ”Gyllene Pumpan 2018 tilldelas Sven Ekberg och Lars- Olof Forsberg. Genom stort engagemang, nyfikenhet, mod, smaksäkerhet och gott samarbete med odlare och matkreatörer har Sven och Lasse producerat den första Ölandsrapsoljan och utvecklat den med en mängd olika smakvariationer. Rapsoljan säljs och marknadsförs även utanför Öland, vilket ger mersmak och mervärden för hela ön.

De har inom bolagets ram gått vidare och utvecklat nya produkter. I år har Ekberg och Forsberg lanserat öländsk jordgubbsvinäger, en härlig produkt där smaken av goda, söta öländska jordgubbar förädlats på flaska. Nu kan vi verkligen få smaken av sommar året runt.

Ekberg och Forsberg är mycket värdiga mottagare av 2018 års Gyllene Pumpa och vi ser med nyfikenhet fram emot kommande innovationer som förhöjer de öländska smakerna”

Rulla till toppen