KalmarPostens egen Ironman Kalle delar med sig av sitt recept på äppelrosor, en dessert som är lika vacker som god.
Här är ett recept på Kalles äppelrosor:
Ingredienser:
- 2-3 röda äpplen
- Saften från en halv citron
- 1 ark tinad smördeg
- 50 gram marsipan (eller lite smör)
- Florsocker
- Kanel
- Muffinsformar
Gör så här:
- Dela äpplena i hälften, kärna ur och skiva dem tunt.
- Lägg äppelskivorna i en skål med citronvatten och kör dem i mikrovågsugnen på full effekt i cirka 2-3 minuter.
- Dela smördegen i långa, smala remsor.
- Fördela de mjuka äppelskivorna omlott längs med smördegsremsorna.
- Pudra lätt med kanel och smula över lite marsipan, eller ersätt marsipanen med lite socker och en liten klick smör.
- Vik över en del av smördegen vid äppelrosornas nedre kant och rulla sedan ihop dem till rosor.
- Placera varje ros i en muffinsform.
- Grädda i ugnen på 175-200 grader i cirka 40 minuter.
Servera gärna äppelrosorna, pudrade med florsocker, med en klick vaniljglass eller vaniljsås.