feature pt robin det ar dags att prata om gronsaker fa74e2a3

PT-Robin: Det är dags att prata om grönsaker!

Smoothies kan vara en riktig vitaminbomb! Fyll den med bär i alla former, gröna blad, pumpakärnor, solrosfrön, avokado, ingefära. Listan kan göras lång! Använd kefir och naturlig honung för att balansera konsistens och smaker. Jag brukar ”koka” saft på ingefära, chili, honung, citron, gurkmeja och vatten. Saften använder jag för att spä ut mina smoothies och ge den bra sting. Vissa dagar gör jag den så god jag kan och andra dagar fyller jag den med så mycket näring jag kan.

Lär dig laga mat med grönsaker! Börja experimentera med blomkålsris, rödbetspasta, broccoligratäng, köttfärsfylld paprika och andra smaksensationer. Det är sant att näringsinnehållet försämras när man tillagar grönsakerna för hårt men det blir väldigt gott och är absolut inte onyttigt. Det bästa du kan göra är att ångkoka grönsakerna men utmana dig själv att göra buljonger, soppor och grytor också. Grönsaker är verkligen en smakförhöjare och det finns många goda alternativ till standard-salladen på gurka, isbergssallad och tomat. Snart är det grillsäsong och då har du verkligen inga ursäkter!

Börja syra grönsaker! Eller köp färdig! Surt är bra för hälsan, det ger dig en friskare tarm och en glad mage. Det kan räcka med att du köper en burk surkål eller kimchi, men det är superlätt att göra egen. Det finns många guider på nätet och jag uppmanar dig att testa! Syrade grönsaker är väldigt gott och kul att bjuda vännerna på.

Köp frysta grönsaker! Gå förbi frysdisken varje gång du handlar och köp hem frysta grönsaker! Det är smidigt, billigt och de innehåller inget ”konstigt”. Värm grönsakerna i varmt vatten eller i micron och komplettera dina måltider. Smidigt att lägga till i frukostomeletten eller i matlådan också!

Tack för den här gången. Ni hittar mig som vanligt på Träningsklubben i Kalmar men också på Facebook och Instagram som ”PT-Robin” och ”traningsklubbenkalmar”.

ROBIN STRELITZ ROBIN@TRANINGSKLUBBENKALMAR.SE

Rulla till toppen